söndag 18 april 2010

Jäsning

I do not get it.
Jag bakade pizza idag på jobbet. Gjorde två degsatser men använde samma recept. Använde torrjäst till båda, knådade (usch usch vilket fult ord) en för hand och till den andra använde jag elvisp och degkrokar.
Den ena jäste, den andra inte, what's up with that?
Enlighten me please!

11 kommentarer:

Mia sa...

beats me. Lina vet säkert.

Lina sa...

Jag vet inte! Men jag är nyfiken på om det var den handknådade eller den andra som jäste.

Mia sa...

Tänkte säga nåt fult, men jag hejdade mej!

Lina sa...

Meeeh! Varför hejda sig?

Mia sa...

Det finns gränser.

Erika sa...

Ja sku säg de va den handknådade som jäste, och den fick stå 10 minuter längre än den andra. Men ändå liksom, den andra jäste inte alls.

Lina sa...

Handknådad brukar ju jäsa bäst ;)

Erika sa...

Vi pratar pizzadeg ännu va?
Din snuskis!!

Anonym sa...

int hade du degen att stå i drag? Gärna ska de ju vara övertäckta med duk. hehe ska jag säga som bakar så ofta.....not

h.y

Lina sa...

Kunde inte hejda mig. Men jag pratar om deg.

Erika sa...

Y: Jag hade bägge degarna under duk. Men kanske det är som Lina säger, handknådat funkar bäst!