onsdag 28 april 2010

Festklädsel

Söker festkläder åt sonen till bröllopet. Och finner att småpojkar måste vara sjömän när de ska vara fina. Varför?

Sailor Set EUR 37,90, Jocko - NELLY.COM

11 kommentarer:

Lina sa...

Men så finns det ju också sån där byxa-skjorta-väst-fluga-allt-i-en-enda-kroppsstrumpa! Kör på det. Det är ju bara såååååå läckert.

Anonym sa...

Ja varför ska just flottans män få symbolisera uppkläddhet? Varför inte granatkastarna eller civarna? Rastan, bruna linnebyxor, batikpajta och en doft av hamppa sku ju passa lika bra. Åtminstone har de int lika fula hattar.

Fast själv hade ni ju också sjömansklänningar om jag inte minns helt fel? Alla generationer ska väl plågas.

Eller be Lina att sy en minifrack vetja! Det gör hon på en kväll.

Naja Navigerar sa...

Haha, ja, det är en bra fråga. Börjar de sen närma sig 20årsåldern och fortfarande går klädd till fest som sjömän blir det lätt lite hot hot YMCA över det hela.

Mia sa...

Anonym, who ever u are: Vi har mej veteligen aldrig bärt sjömansklänningar. Missminner jag mej?? Lina kunde gott svänga ihop en minifrack. Ska kontakta henne!

Naja:Jo, om Valter 20år bär sjömanskostym har något gått allvarligt fel. :/

Anonym sa...

Är du säker? Annars var det kanske systrarna Madsen. Jag hade en i alla fall och två andra systrar hade nästan likadana.

H

Mia sa...

Inte helt säker men det känns obekant. Jag gissar på systarna Madsen. Minns att du och Elina hade. Eller hade Elina ärvt din kanske?
Men jag och Lina tvingades ju ha trench coat på 1maj ett år. Jag svimmar fortfarande bara vid tanken. Fy f-n så fult. Det finns inga andra ord för det.

Lina sa...

Men minns du också att vi förtjänade en hacka på att ha på oss den? Mamma betala.

Anonym sa...

Jag måste också ha den där sabla tränskåtern (som jag kalla den) fast jag mycket hellre hade haft min rosa vindjacka. O int fick jag ens betalt!!

H

Anonym sa...

Hrm. Jag kom inte heller undan. Och jag antar att då jag väl hade vuxit i den var det inte fullt så trendigt med tränskåter på sjuåringar längre.

Elina

Lina sa...

Vi har alla haft ett jobbigt liv med andra ord. Att tvinga små barn att bära tränskåter är snudd på barnmisshandel. Tänk att vi ändå lyckats växa upp till relativt antsändiga människor. Bra gjort!

Mia sa...

Men Elina, jag ifrågasätter huruvida tränskåter på 7åringar NÅNSIN varit modernt. Troligtvis bara våra mammor som tyckte det var fint. Och Hanna, din var ju mycket finare än vår!

Helt på riktit så minns jag att vi grät när vi tvingades ha på de där rockarna (åtm. u.t). Tydligen skrämmande viktigt för vår kära moder att vi sko ha på oss dem! :D