lördag 10 april 2010

Ohh the agony

Detta är en dag då jag borde ha möjlighet att stanna under täcket hela dagen. Tyvärr måste jag jobba. Jag vaknade, efter en dröm om turkosa vatten, vita stränder och luftmadrasser, som en bitter och inåtvänd SFK.
Jag frågar mig vad jag egentligen har gjort hittills? Fått en examen och börjat jobba, ö.v.e.r.l.e.v.t.
Hassat en himla massa år på nånting som visade sig vara värt ingenting och nu är jag gammal. Ibland skulle jag vilja trycka på rewind knappen, åka tillbaka till 2003 och välja det andra alternativet. Undrar hur mitt liv skulle ha sett ut nu isåfall. Varför varför gjorde jag inte annorlunda!
Det sorgliga är att jag inte har insett att jag fyller 27 i sommar, utan tycker t.ex. att de som är 29-32 är gamla. Sedan räknar jag lite i huvudet och kommer på att jag inte är 23 längre och blir lika förkrossad varje gång.
Vad skall jag göra då? Göra som Timbuktu och säga "jag drar nu"? Tror inte att jag blir lyckligare av det heller, endast äldre.

Just nu känns det som att jag är i en lose-lose situation. Ittuaatanapejkele!
Men Timhttp://www.youtube.com/watch?v=J1vYXVqsq0Ibuktu är cool i allafall.

7 kommentarer:

Lina sa...

1. Vi är inte gamla.
2. Utbildning och jobb är inte att förakta
3. Det är inte för sent att göra något.
4. Vi är inte gamla.
5. Vi är inte gamla.

Erika sa...

Säger den lyckligt gifta kvinnan ;)

Nej, inte är det för sent, men så länge man gör det där "något" blir man äldre hela tiden. Vilket man i och för sig blir fast man gör ingenting också. Pointen är att jag önskar att jag gjort något lite tidigare, för att vara nöjd, för att sedan ha funnit mig vid den unga ålder av 27 och insett hur mycket häftiga saker jag redan gjort.

P.S jag har PMS.

Anonym sa...

Jag är varken gift eller 27 eller gammal (38 e gammalt), men jag måste få skryta med en sak: Jag har ätit pizza med Timbuktu!!! På tumis. Okej, det var en intervju, o det var bara han som åt... (tuggade o pratade på samma gång så det lät ganska slibbigt på band) men han var söt i alla fall. Och kort. Och jag kände mej som om om jag var 15. Och det är ju int så gammalt.

H

Lina sa...

Erika: PMS? I hear you sister!

H: Jag är mäkta imponerad!

Lina sa...

Dessutom:

"Fått" en examen skrev du. Då vaknade språk- och examenspolisen inom mig till liv. Du har minsann inte fått någon examen. Du har ju slitet som ett djur för den. BLOD, SVETT och TÅRAR för böveln. Hårt arbete minsann, höga ambitioner och gröt och makaroner på det. Don't you forget it.

Nu slutar vi tänka bakåt på allt man kunde ha gjort, och tänker framåt på allt vi har möjlighet att göra ännu!

Du är ung, snygg och trevlig. Framtiden ligger för dina fötter. Välj och vraka bland dina möjligheter och njut av att du har arbete och lön tills du har bestämt dig!

Puss och kram och knip i stjärten och kläm på tuttarna.

Med kärlek, Linsen.

Anonym sa...

Jag brukar trösta mina österbottniska singelvänner med att det snart kommer att finnas massa frånskilda singlar på marknaden med tanke på att många gifte sig sin 18 o nu börjar skilja sig. Det här har jag räknat ut alldeles själv, men det borde stämma enligt alla statistiska regler.

H

Erika sa...

Tack Lina för de uppmuntrande orden *kram*, det hjälpte faktiskt! (det och att jag åt en McFlurry lion på arbetstid idag).

Hanna, jag är lite avis på att du haft en date med Timbuktu. Hade han några visdomsord att dela med sig av? Det där med att folk skiljer sig är säkert sant, fast jag tror det hör ihop med krisen om att de inte uppfyllt sina drömmar, vill leva livet och därmed flyttar söderut eller utomlands i samband med skiljsmässan. I tell you, the marknad is not here! :)