onsdag 14 april 2010

Today - A good day

Det är nästan lustigt hur vissa dar kan gå som smort och allt verkar le mot en. Nästan så man funderar vad som ligger bakom det och vad som ska komma härnäst.. Imårse tog jag upp en glad son ur sängen, en son som kakkade på rätt tidpunkt, åt sin frukost utan gnäll och underhöll sej själv sålänge jag ställde mej iordning. Med andra ord så förlöpte morgonen utan stress. Dessutom var vi i tid, trafikljusen bjöd på gröntljus HELA vägen till dagmamma och arbete (hela 3-4km) och sedan var min arbetsdag helt ok, till på köpet.

Detta i motsats till hur det ser ut ibland. Då sonen vaknar 5.30 utan en tanke på sin trötta mamma som gärna skulle sova 1h till. Sedan fortsätter morgonen med en son som vägrar att ta av sej sin pyjamas och dyngsura blöja, ratar vällingen och tror på fullt allvar att han ska få kaka till frukost. Sedan på ca.5min försöker jag ställa mej iordning, men blir avbruten var tiondelssekund och det resulterar i att jag får ena ögat sminkat och andra ej. Därtill lägger på mej olika färger på strumporna och glömmer borsta håret. Sekunden innan vi ska gå ut genom dörren bestämmer sej sonen för att utföra nr.2 så vi får dra av alla kläder och börja om från början. Sedan är bilen igenfrostad och det tar 10min att skrapa rutorna så man kan köra. Då är vi redan mer än 15min sena och rött ljus stoppar oss i varje korsning. SÅDANA dagar är jag ingen Sanna-solstråle, I tell you. Sådana dagar skulle jag lika bra kunna ta anställning på Kela eller skatteverket för att omge mej med människor som är i samma sinnesstämning.

4 kommentarer:

Lina sa...

Låter stressigt det där med att kakka på rätt tidpunkt. Faktiskt.

Mia sa...

Jag har ju inte schemalagt hans kakkas, men det uppskattas om han kan tajma det i samband med morgonsysslorna. Och inte när vi just ska fara iväg.

Anonym sa...

Sku vi kunna få en bild på hur det ser ut när du har bara ett öga sminkat? Snälla!

H

Mia sa...

Det är inte vacker, H. Tro mej. Därför ska jag bespara er!