onsdag 8 september 2010

Jag - En sann patriot?

Jag överraskades av mej själv imårse när jag satt och läste tidningen. I en artikel pratades det om en svensk man (typ nån i svenska regeringen eller nåt dylikt) som skulle välja att invadera Finland av alla länder i världen. Varför? Jo, för att vi är så bra på både det ena och det andra. (kommer inte ihåg allt vad vi var bra på men ex. att vi 'r duktiga i skolan osv.) och när jag hade läst klart så kände jag en värme och stolthet komma över mej. Ha! Jag tog total till mej berömmet! Som om jag personligen hade gjort något förträffligt. Jag chockades lite grann av min reaktion. Jag visste inte att jag var en sån patriot. Nu vet jag.

4 kommentarer:

Fotbollsentusiasten sa...

Då kanske du också är stolt och lycklig över att vi (=Finlands fotbollslandslag) inte förlorade med mera än 2-1 mot Holland i EM-kvalet.
Hur reagerade du över 0-2 mot Moldavien???????

Anonym sa...

JAG är heller ingen patriot. Jag gillar inte idén att man kan rita gränser i skogen och säga att hit får ni komma men inte längre. Här börjar vår mark och här har vi det bättre än ni.

Och ÄNDÅ satt hag också och myste när jag läste samma artikel.

hanna.ratata.fi

Lina sa...

Men varför vill han invadera bara för att vi är bra i skolan? Låter myskot.

Mia sa...

Förlusten mot Moldavien rörde mej inte i ryggen. Inte heller matchen mot Holland eller ngn annan EM-kvalmatch eftersom jag tycker finland kunde lägga ner hela skiten då de ändå inte har en minsta chans att slippa med!

Hanna: Ååå en själsfrände!! :) De va en mysig lässtund.