tisdag 11 oktober 2011

Ägg

Jag har ett jättebra recept på kokade ägg. Det är Mr T som lärt mig. Han har lärt sig av Jamie Oliver. Till mitt förtret har det dock visat sig att jag tydligen är jättedålig på att skala ägg. Halva ägget kommer med skalet. Varje gång!

Det är jätteretigt. Och ser osmakligt ut.

Vad gör jag för fel?

4 kommentarer:

Mia sa...

Vad är receptet? Ägg i kokande vatten??? Låter du äggen stå i kalltvatten före du skalar? Det hjälper ju mot ditt problem.

Lina sa...

Håll i dig nu. Här är mitt recept.

Lägg äggen i kallt vatten (i en kastrull!). Full fjong på plattan. När det börjare koka tar man bort äggen från plattan (och stänger av) och tar tid i 7 minuter. Färdigt!

Lätt och ekologiskt.

Förr stormkokade jag i 9 minuter (och sedan ännu 1 minut till för att vara på säkra sidan). Inte så värst ekologiskt liksom.

Och sköljer dem i kallt vatten har jag börjat göra. Det är egentligen då mitt problem uppstått. Eller sedan jag började följa mitt braiga nya recept.

När jag stormkokade fastnade det minsann aldrig.

Är det månne där felet ligger? Kan Jamie ha så fel liksom?

Mia sa...

Hm... om skalet inte fastnade med ditt tidigare recept.. och fastnar med ditt nya... Hm... svår ekvation, jag UNDRAR var felet kan ligga. Komemr helt enkelt inte på nåt svar.

Lina sa...

Jag får väl helt enkelt ge mig och Jamie Oliver får slänga sig i väggen!