fredag 18 februari 2011

Libresse

Har ni sett den nya reklamen för libresse som snurrar på tv? Det har jag. Förstås. Det är inte för intet de flesta av mina inlägg handlar om tv liksom.

Hur som haver. I reklamen framgår det att om man köper ett paket bindor får man en liten plåtask på köpet i vilken man kan förvara en binda eller två så där smidigt. Vackert så säger jag. Mera plåtaskar till folket.

Jag kan dock för allt i världen inte förstå varför de gått och döpt kampanjen till "The seven collection". Sjuan syftar nämligen på de sju dödssynderna och deras slogan låter som följer: Sju synder, sju askar! WTF?

Det är alltså här jag blir lite så där feministiskt upprörd. Vadå sju synder? Var kommer synden in i det hela undrar jag ju? Är det månne bindan i sig, asken eller vad bindan står för? Typ: lingonveckans första dag vrede, andra dagen frosseri, tredje dagen lättja osv. osv. Om det är så de tänkt det blir jag både irriterad över en så tröttsam generalisering och över att jag minsann adrig sett skymten av någon vällust. Eller avund för den delen.

Är det månne bara jag som läser onödigt mycket in i en reklam för bindor eller är det någon annan som funderar på samma sak (dvs. har för mycket fritid och ser för mycket på tv)? Jag menar kunde de inte rätt och slätt gjort en rosa ask med glitter på. Sånt gillar ju alla tjejer. Typ.

10 kommentarer:

Mia sa...

Du har för mycket fritid. Som tur kommer botemedlet inom snar framtid.

Lina sa...

Så du har inte sett reklamen? Jag som hade hoppats på dig. Jag betvivlar nämligen starkt att Erkki har bongat den. Rätta mig om jag har fel.

Erika sa...

Nej, jag hade inte sett den. Men jag tycker det är jättebra att du håller mig underrättad med vad som sänds på TV. Då behöver jag liksom inte lägga på den i onödan!

Den där reklamen skulle jag nästan vilja se, är det tänkt att den ska vara rolig? Finns det någon logik i den? Sorry, men jag förstår inte riktigt..

Lina sa...

Jag ser det lite som min uppgift att hålla dej ajour med tv :)

Och vad gäller reklamen så tror jag inte den försöker vara rolig. Därför blir jag så förvirrad. Vad är då syftet bakom synderna undrar man ju.

Blir ni oxå lite upprörda? Visst!

Mia sa...

Helt ärligt är jag faktiskt inte alls upprörd.

Lina sa...

Men ens lite fundersam då? Vad har bindor och synder gemensamt liksom?

Miske sa...

Libresse, the best a gal kan get!

När man säger binda så är det en viss speciell kroppsdel man associerar till, denna kroppsdel associeras till en viss sysselsättning som associeras till synder

det är så riktigt bra gjord reklam fungerar, det är meningen att ditt medvetna och undermedvetna ska associera till helt skilda saker

Lina sa...

Det låter lite väl långsökt tycker jag :)

Anonym sa...

Jag googlade faktiskt och undrade om någon annan också reflekterat över just den reklmen, och då kom jag till din blogg! Förstod inte alls tanken bakom reklamen.

Lina sa...

Nå äntligen någon annan som reagerat på den töntiga reklamen :)